MAHLIGAIKU DI SYURGA

Kak Ita dengan suami ni buat jenis yg sweet-sweet. Memang tak reti. Kadang-kadang time gila-gila datang tu bercerita le yang merapu..
Cakaplah, bestlah kalau..kalau..kalau..

Semuanya kalau,kalau yang tak masuk akal.
Nanti En Somi pun cakaplah..
“Nak buat apa..”
” Manalah kita ada duit banyak tu..”
” Tak payahlah..”
“Kenapa nak macam tu..”

Pastu merajuk sendiri. Muncung pun panjang sampai boleh sangkut baju.

Dah tau tu. Tapi buat lagi. Tak serik-serik nak majuk-majuk benda yang tak berfaedah.😅😅

Suatu hari Kak Ita cerita lagi yang ‘kalau-kalau’ ni.Ni semasa lalu kawasan rumah orang yang have-have.
“Abang..Cantik kan rumah tu. Kalaulah kita ada rumah camtu kan..bla bla bla bla..”

Cerita merapukan..

Tapi en somi balas..

“Iyalah, nanti abang buatkan Ita mahligai indah yang tercantik, bukan setakat banglo besar ni. Tapi di akhiratlah. Kat akhirat kekal abadi. Rumah kat dunia ni tak kekal..”

Terkedu sekejap. Tak bernafas sesaat.
Hihihi..yang ni tak majuk-majuk.

Iyalah..terus senyap sampai ke sudah. Pastu dah takde nak citer yang ‘kalau kalau’..

Belajar bersyukur dengan apa yang ada.

Tapi..tapi..yang ‘kalau-kalau’ saja je.. Saja nak cakap-cakap😅😅😅
Saja nak buat bodoh.🙈🙈🙈

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *