JUS ASMAK GOLD- teman istimewa

JUS ASMAK GOLD.

Pengganti Ubat batuk dalam Family Kak Ita.

Katakan TIDAK pada ubat batuk. Bila anak batuk atau selesema Kak Ita akan bagi minum 1 sudu #JUSASMAK pada anak Pagi sebelum pergi sekolah dan malam sebelum tidur.

Alhamdulillah bila ianya di jadikan amalan #JUSASMAK ni, anak dah jarang- jarang mendapat serangan asma dan batuk.

Kepada siapaยค yang anaknya mempunyai masalah #batuk dan #asma ni boleh sangatยค cuba #JUSASMAKGOLD ni.

Recomended sangatยค
Boleh digabungkan sekali dengan #Minyakasmak untuk sapuan luaran.

#minyakasmak
#jusasmakgold

hubungi 0192304433 (Anita)

www.wasap.my/60192304433

www.wasap.my/60192304433

FRESH NCOOL THERAPY- memberi kelegaan lenguh badan

Tidur anda terganggu disebabkan #SAKIT_BADAN โ€ผ

Jom dapatkan FRESH N COOL๐Ÿ’ฆ#FRESH_N_COOL yang mengandungi Aqua, Propylene, Menthol, Carbomer dan Triethanomaline boleh mengembalikan semula kesegaran badan anda dengan 3 langkah MUDAH

1โƒฃ spray

2โƒฃ sapu

3โƒฃ kering

Kegunaan : membantu melegakan#sakit_pinggang, #sakit_belakang, #lenguh2, #bengkak, #sakit_sendi , #sakit_lutut,#sakit_tulang_belikat.

FreshNCool memberi kesan yang cepat kerana ia boleh meresap dengan baik.

Kandungan : 100ml RM59

Ibu mengandung dilarang guna di bahagian perut.

Rasa #SEJUK dan #SEGAR.

#WANGI ala-ala bombshell gitew

#BERBALOI.

#MAMPU_MILIK

Nak cuba?

wassap segera

๐Ÿ‘‰ www.wasap.my/60192304433

hubungi: 0192304433 Anita

JUS ASMAK GOLD

Memperkenalkan *JUS ASMAK GOLD* . Satu lagi produk istimewa keluaran _Syarikat MHAM Sdn Bhd_.

Produk Jus Asmak Gold pelengkap kepada Minyak Herba Asmak membantu melegakan :
โžกSemput
โžกBatuk
โžกKahak
โžกSelsema
โžกMembantu menguatkan ketahanan badan
โžกMenjadikan anda lebih sihat dan cergas.

Sesuai Untuk Siapa ?
=================
โœ…Sesuai untuk umur 3 tahun dan ke atas. ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ

Isipadu ?
=======
โœ…350 ml

Harga ?
======
๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ RM 44.00 sahaja
===============

Keceriaan berganda dengan Asmak Gold

#JusAsmakGold #AsmakGold
#mham #mhamsb
#MensejahterakanKehidupan

hubungi Anita 0192304433

www.wasap.my/60192304433

www.wasap.my/60192304433

MAHLIGAIKU DI SYURGA

Kak Ita dengan suami ni buat jenis yg sweet-sweet. Memang tak reti. Kadang-kadang time gila-gila datang tu bercerita le yang merapu..
Cakaplah, bestlah kalau..kalau..kalau..

Semuanya kalau,kalau yang tak masuk akal.
Nanti En Somi pun cakaplah..
“Nak buat apa..”
” Manalah kita ada duit banyak tu..”
” Tak payahlah..”
“Kenapa nak macam tu..”

Pastu merajuk sendiri. Muncung pun panjang sampai boleh sangkut baju.

Dah tau tu. Tapi buat lagi. Tak serik-serik nak majuk-majuk benda yang tak berfaedah.๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Suatu hari Kak Ita cerita lagi yang ‘kalau-kalau’ ni.Ni semasa lalu kawasan rumah orang yang have-have.
“Abang..Cantik kan rumah tu. Kalaulah kita ada rumah camtu kan..bla bla bla bla..”

Cerita merapukan..

Tapi en somi balas..

“Iyalah, nanti abang buatkan Ita mahligai indah yang tercantik, bukan setakat banglo besar ni. Tapi di akhiratlah. Kat akhirat kekal abadi. Rumah kat dunia ni tak kekal..”

Terkedu sekejap. Tak bernafas sesaat.
Hihihi..yang ni tak majuk-majuk.

Iyalah..terus senyap sampai ke sudah. Pastu dah takde nak citer yang ‘kalau kalau’..

Belajar bersyukur dengan apa yang ada.

Tapi..tapi..yang ‘kalau-kalau’ saja je.. Saja nak cakap-cakap๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
Saja nak buat bodoh.๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ

SEPASANG SELIPAR CACAT

NILAI SEPASANG SELIPAR
======================
Sudah seminggu selipar ni rosak. Kisah dari konvo Kakak Adilah tak habis lagi. Hujung selipar ni patah semasa kami bergegas memasuki bangunan PICC kerana sudah terlambat.

Semasa Muaz tunjukkan bahagian yang patah tu, umi hanya pandang sepi, suruh dia pakai je sehingga habis program konvo kakak.

Sehingga balik ke rumah, umi dah lupa pasal selipar tu. Muaz pun tak bersebut.

Sehinggalah beberapa hari lepas, semasa menyapu sampah di luar rumah. Umi terpandang pada selipar yang dah tak cukup sifat tu. Ambil dan campak ke dalam bakul sampah. Elok je terletak dalam bakul sampah tu sendirian. Tanpa ada sampah kering yang lain.

“Umiiiii !!!!! .. Kenapa buang selipar Muaz.”

Segera Muaz mengambil selipar cacat itu. Kebetulan ketika itu Muaz baru balik dari sekolah. Ternampak pulak dia pada selipar cacat tu dalam bakul sampah.

“Kan dah rosak. Buat apa simpan, bukan boleh pakai pun. Banyak lagi selipar lain yang umi beli. Selipar buruk tu jugak yang dipakai ke hulu ke hilir.” Umi dah mula membebel macam keretapi laju.

“Tak boleh buang! Ini Abang Hafiz bagi.”
Muaz ambil dan peluk selipar cacat tu.”
Tinggi suaranya dan dah berlinang air mata.

Muaz ni perangainya banyak ikut uminya. Nampak keras, garang. Tapi hati tisu. Sikit-sikit menangis. Mudah sungguh air mata tu nak keluar.

Umi terdiam. Iya… selipar tu sepupu Muaz yang bagi. Sepupu yang bernama Mohamad Hafiz. Tua setahun dari Muaz. Berumur 12 tahun. Tinggal di Johor Bahru. Hensem boy. Seorang yang pendiam. Anak bongsu.

*Allahu..nilai kasih sayang anak-anak. Mudah tersemai ketika masih kecil. Masih bersih dan suci. Apa saja yang berkaitan kasih dan sayang mudah di terima dalam diri.
Kasih sayang kalangan anak-anak bersifat jujur. Tiada kepentingan diri. Jika terus dipupuk dan dibaja. Insyaallah tidak akan hilang hingga dewasa.*

Umi mengalah. “Iyalah..umi tak buang. Simpan tepi dulu.” Umi ambil dan simpan selipar cacat tu letak di tepi dinding. Hari dah nak Maghrib. Syaitan dah banyak ketika ni.

Masuk rumah tutup pintu. Habis adegan hari tu.

Hari ini dalam group wassap keluarga. Umi membuat rayuan. Sebab 30/10 ni harijadi Muaz, umi minta Abang Hafiz bagi hadiah selipar buat Muaz. Supaya umi boleh buang selipar yang dah tak cukup sifat tu.๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Papa Hafiz dah jawab. Yesss!! Muaz akan dapat selipar baru hadiah dari Abang Hafiz.
๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜..

Tiada lagi air mata kesedihan Muaz.๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

BEDAK ASMAK

๐ŸŒป๐ŸŒป BEDAK ASMAK ๐ŸŒป๐ŸŒป

๐Ÿ’ฏ Bedak Asmak memang bagus untuk masalah kulit terbaru testimoni jeragat -hanya dalam masa 10 hari!๐ŸŒบ๐ŸŒน

๐Ÿ’ฏ Sebelum itu dah terkejut dengan testimoni dari ibu mengandung yang tidak ada parut regangan yang best,ramai yang menggunakannya sebagai masker dan bedak sejuk pada waktu malam..hasilnya memang memuaskan hati cuba dulu baru percayaโ˜บโ˜บ

๐Ÿ’ฏ Rahsia kehebatan produk semulajadiโญโญ
Terbukti membantu merawat pelbagai masalah penyakit kulit termasuklah psoriasis, kulit gatal-gatal, ruam, kudis, campak, kurap, panau, gatal, jerawat dan lain-lain.
.
KELEBIHAN BEDAK ASMAK โ˜ƒ:
๐Ÿ“Œ Bedak ini dihasilkan daripada 100% tanah liat putih premium yang mengandungi mineral semulajadi.
๐Ÿ“Œ Ia mengandungi mineral semulajadi yang bertindak menyerap segala kotoran dan toksik yang terdapat pada kulit.
๐Ÿ“Œ Cepat meresap dalam kulit. Kulit terasa sejuk dan lembut .
๐Ÿ“Œ Satu bekas tahan agak lama. Selalunya saya guna beberapa bulan.
๐Ÿ“Œ Bebas Paraben dan juga bahan-bahan kimia berbahaya.

Berminat nk try wasap ๐Ÿ‘‡
๐Ÿ“ฒwww.wasap.my/60192304433

TESTIMONI MINYAK HERBA ASMAK

Hari hujan.Rasa sejuk.Tidur pun sedap cuti-cuti niSekali anak merengek.Batuk tak berhenti.Berjangkit dari suami la ni.Hidung masing-masing meleleh.Mama is rimas tau.Ajak pergi klinik.Siap punya siap jam dah pukul 12.30pm.Sampai klinik pukul 1pm sebab cari parking lambat.Kena tunggu pulak doktor rehat katanya.Pukul 2pm masuk jumpa doktor.Doktor check anak dan suami.Ok,ke kaunter lah nak buat bayaran.Mak aih,mahalnya kena.Ubat pun berderet.Sekali ada yang tegur. “Kak,kenapa tak cuba Minyak Herba Asmak.Bagus dengarnya”.Dia pun bercerita dan bagi no seller terdekat.Lepas call,akak pergilah jumpa pengedar tu dan dapatkan cara pakai.Balik akak bagilah si kecik dan bapanya pakai.Alhamdulillah mereka nampak lega dan tidur lena.Esoknya ..Eh,mereka dah makin segarlah.Tak sempat guna ubat-ubat tu semua.Inilah cerita pembaziran masa,tenaga dan wang.Maka berhuhu la.Serasi untuk saya sekeluarga,Insyaallah serasi untuk kalian semua.Mai pinang sekarang.Berbaris stok bersedia untuk dipinang.Akak jual apa yang akak pun guna tau.#minyakherbaasmakHubungi 0192304433www.wasap.my/60192304433

BEDAK ASMAK~memang terbaik

Sharing dari cust yang gembira bila anaknya sembuh dari masalah sakit kulit.

================================

Beberapa bulan yang lepas anak kak cyla dijangkiti sakit kulit yang agak serius. Doktor kata impetigo sejenis penyakit kulit seperti kudis buta. Kalau lihat muka die masa tu sedih sangat, lagi teruk dari kene chicken pox. Muka bintik merah & luka berdarah akibat di garu sebab gatal. Pergi ke klinik doktor cme bagi ubat sapu, tapi kak cyla tengok si icha semakin rancak menggaru pulak. Akibat semakin di garu kulit menjadi luka & semakin merebak ke tempt lain sehingga ke sekitar badan.

Mujur la ada nya bedak asmak & minyak herba asmak. Hari2 kak cyla konsisten sapu kejap bedak, dah kering sapu plak minyak asmak. Alhamdulillah setelah konsisten akhirnya luka cepat kering & akhirnya sembuh sepenuhnya. Hasil sapuan bedak asmak parut luka pun semakin lama semakin pudar dan terus hilang.

Masa kene sakit kulit tu ckup malu nak ble kite amik gambar die, segan.sekarang suh amik gambar serah jer kat die. Alhamdulillah, asbab asmak kini anak kak cyla kembali ceria. Tq founder Asmak Nor Fazilah Abd Mohd sebab keluarkan produk yang sangat berkesanโค๏ธ

Kredit: Kak Cyla

#MinyakHerbaAsmak

#BedakAsmak

MINYAK HERBA ASMAK

Dalam banyak- banyak produk Asmak..Minyak Herba Asmak tetap no 1 dihatiku.

Meh nak bagi semua kenaldengan minyak herba Asmak ni dengan lebih mendalam. Tak kenal maka tak cinta kan..๐Ÿ˜˜

Apa itu Minyak Herba Asmak?
=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_

Minyak asmak digunakan sebagai rawatan alternatif herba untuk membantu melegakan masalah pernafasan seperti asma/ lelah, semput, sesak nafas, kahak, batuk dan selsema serta pelbagai lagi kegunaan luaran yang lain. Minyak herba asmak terdapat dalam 2 size iaitu 10ml & 30ml.

Kandungan Bahannya
=_=_=_=_=_=_=_=_=_=

* Habatussauda
* Gamat Gold
* Minyak Kelapa Dara
* Minyak Zaitun

Kegunaan & Cara Guna
=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=

* Membantu meredakan masalah batuk, selsema, kahak & demam
* Boleh digunakan utk membantu melegakan masalah pernafasan
* Boleh juga digunakan untuk tujuan lain
* Hanya TITIS, SAPU & GOSOK.

Kelebihan & Keistimewaan
=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=

* Minyak pelbagai guna
* Mudah dibawa & digunakan
* Diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi
* Sebagai alternatif awal
* Sesuai untuk semua peringkat umur
* Ianya berkesan jika mengikut cara guna yang betul
* Minyak lebih mudah menyerap.
* Berdaftar dengan KKM

Komen Pengguna
=_=_=_=_=_=_=_=_

* Minyak tidak panas tetapi sedikit berangin sesuai untuk bayi
* Minyak berbau wangi habbatussauda
* Minyak mudah menyerap di permukaan kulit
* Minyak tidak melekit
* Minyak yang sangat berkesan

BEST KE BEST??๐Ÿ˜๐Ÿ˜ No wonder la sape yang dah guna memang tak boleh move on dengan yg lain.

* Dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu & segera ke klinik jika masalah berlarutan.